Pentueet/Planned litters

 
Molemmissa roduissa tavoitteenamme on kasvattaa ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukaisia, hyväluonteisia, terveitä ja monikäyttöisiä koiria omistajiensa iloksi ja pitkäikäisiksi ystäviksi.... Jalostusvalinnoissa kiinnitämme erityistä huomiota luonteeseen ja terveyteen,koiraan yksilönä,sekä sen sukuun. Tarkastelemme koiria kokonaisuutena,jonka perusteella valinnat tehdään. Täydellistä koiraa ei olekaan, jalostus on täynnä kompromissien tekoa ja painopisteiden valintoja.
 
Pentumme kasvavat perheen keskellä kunnes ne ovat valmiita matkaamaan uusiin koteihinsa. Ne tottuvat pienestä pitäen muihin koiriin, arkipäivän normaaleihin ääniin ja tapahtumiin. Pentujen sosiaalistaminen alkaa jo kasvattajan luona.Pyrimme maltillisesti totuttamaan pennut autoiluun, vieraisiin ihmisiin ja erilaisiin paikkoihin. Nykytiedon mukaan pentu hyötyy suuresti,jos se saa viettää ensimmäiset 9 elinvikkoansa pentuesisarustensa ja mahdollisuuksien mukaan myös emänsä ja muiden aikuisten koirien kanssa. Tästä syystä luovutamme pennut n.9 viikon ikäisinä asianmukaisesti madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä ja tunnistusmerkittyinä. Mukaan pennulle annamme pentupaketin,sekä kirjallisia ohjeita pennun hoitoon,ruokintaan ja kunnon koirakansalaiseksi kasvamiseen liittyen.
 
Ennen pennun kotiin tuloa suosittelen lämpimästi kaikille luettavaksi Tuire Kaimion "Pennun kasvatus"-kirjan.
 
Pennun hankintaa tulee harkita kunnolla. Molemmat rotumme voivat elää 12-15 vuotiaiksi,eli meiltä pennun hankkiva on ottamassa kumppania moniksi vuosiksi. Alustavat pentutiedustelut voi tehdä sähköpostitse tai puhelimitse. Myöhemmin haluamme tavata tulevat pennunostajat jo etukäteen, samalla heillä on mahdollisuus tutustua koiriimme ja meihin. Koirakaupassa noudatamme Suomen Kennelliiton säädöksiä ja käytämme kennelliiton sopimuksia.
 
 Kasvattimme ovat meille tärkeitä! Vastuumme pennuista ei lopu luovutusikään, vaan toivomme, että kasvattiemme omistajat pitävät yhteyttä jatkossakin. Pidämme erittäin tärkeänä sitä, että saamme tietoa kasvattiemme elämänvaiheista,terveydestä, mahdollisesta jalostuskäytöstä ja muutenkin kaikista niiden elämään liittyvistä merkittävistä asioista. 
 
Koirien terveystiedot ovat kasvattajalle erityisen tärkeitä työkaluja jalostussuunnitelmia tehdessä ja haluammekin kannustaa kasvattiemme omistajia tutkituttamaan koiransa virallisesti. Tästä syystä palautamme koiran ostohinnasta 200e,kun koiralta on kuvattu lonkat,kyynärät sekä selkä ja peilattu silmät ja tulokset näkyvät koiranetissä viimeistään koiran täyttäessä kaksi vuotta. Schipperkellä tulee olla lisäksi polvilausunto.
 

Kun otat yhteyttä, toivomme että kerrot hieman itsestäsi, kokemuksestasi koirista, ja siitä, minkälaista koiraa olet hakemassa. Suunnitteletko kenties näytteluraa koirallesi, vai haetko harrastus tai lenkkikaveria ja sylin lämmittäjää. Kukaan kasvattaja ei voi luvata luovutusikäisestä pennusta näyttelytähteä, mutta varmasti osaa valita pentueen lupaavimman yksilön näyttelyistä kiinnostuneelle, tai vastaavasti pentu joka ei ulkomuodollisesti ole lupaavin, mutta omaa reippaan luonteen ja terveen taustan, voi olla juuri se oikea yksilö perhekoiraksi ja rakkaaksi lemmikiksi. 

Pentuja voi tulla sopimuksen mukaan katsomaan, kunhan ne ovat ensin hieman kasvaneet ja kehittyneet. Yleensä 4-5 viikkoisia pentuja pääsee ensi kertaa katsomaan. Tällöin näkee myös pentujen emon, muut pentuesisarukset ja kasvuympäristön. Tulethan ajoissa sovittuun aikaan ja ilmoitat peruutuksista tai muutoksista.

Pentu on varattu ja varaus on molemmin puolin sitova, vasta kun varausmaksu on maksettu. Tällä varmistetaan, että pennun hankinta on harkittu perheessä jo hyvissä ajoin ennen varauksen tekoa.

Mikäli käyt useammassa kennelissä pentuja katsomassa, on syytä muistaa, että ihminen voi käsissään ja kengänpohjissaan levittää pentuihin tarttuvia tauteja kuten esim. tappava parvovirus. Mikäli siis kierrät useamman kennelin tai vaikkapa koiranäyttelyn kautta ennen meille tuloa, kerro siitä kasvattajalle. Tautiriskin vuoksi myöskään vieraita koiria ei saa tuoda pihallemme !

 

Nykyaikaan kuuluu myös koiranpennun vakuuttaminen. Ainakin Tapiola tarjoaa vakuutuksen,jonka voi ottaa jo ennen pennun tuloa uuteen kotiin. Pieni vauhdikas pentu on altis tapaturmille,joten ainakin tapaturma ja sairaskuluvakuutukset kannattaa huolehtia kuntoon.