TÄRKEÄÄ!!

Seuraavat pentueet suunnitteilla aikaisintaan loppuvuodelle 2018/ alkuvuodelle 2019


*****************************************************************************************************

Etsimme ajoittain myös luotettavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä sijoituskoteja sekä kelpieille, että schipperkeille.

Pennut sijoitetaan SKL.n sopimuksilla (schipperke mahdollisesti lisäehdoin).

Mikäli sijoituskotina toimiminen kiinnostaa, kysy lisää kotisivun "ota yhteyttä"-sivulla, puh. 0505679198, kangastt@gmail.com tai esim.meseviestillä, niin jutellaan lisää asiasta :D


*******************************************************************************************************

Tavoitteenamme on kasvattaa ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukaisia, hyväluonteisia, terveitä ja monikäyttöisiä koiria omistajiensa iloksi ja pitkäikäisiksi ystäviksi. Jalostusvalinnoissa kiinnitämme erityistä huomiota luonteeseen ja terveyteen, koiraan yksilönä, sekä sen sukuun. Tarkastelemme koiria kokonaisuutena, jonka perusteella jalostusvalinnat tehdään. Täydellistä koiraa ei olekaan, jalostus on täynnä kompromissien tekoa ja painopisteiden valintoja

 
Pentumme kasvavat perheen keskellä kunnes ne ovat valmiita matkaamaan uusiin koteihinsa. Ne tottuvat pienestä pitäen muihin koiriin, arkipäivän normaaleihin ääniin ja tapahtumiin. Pentujen sosiaalistaminen alkaa jo kasvattajan luona. Pyrimme maltillisesti totuttamaan pennut autoiluun, vieraisiin ihmisiin ja erilaisiin paikkoihin. Luovutamme pennut sopimuksen mukaan n.7-9 viikon ikäisinä, asianmukaisesti madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä ja tunnistusmerkittyinä. Mukaan pennulle annamme pentupaketin, sekä kirjallisia ohjeita pennun hoitoon, ruokintaan ja kunnon koirakansalaiseksi kasvamiseen liittyen.
 
Ennen pennun kotiin tuloa suosittelen lämpimästi kaikille luettavaksi esim.Tuire Kaimion "Pennun kasvatus"-kirjan tai Salme Mujusen kirjoittaman "Pennun tie puolivuotiaaksi"-oppaan.
 
Pennun hankintaa tulee harkita kunnolla. Kasvattamamme rodut voivat elää 12-15 vuotiaiksi, eli meiltä pennun hankkiva on ottamassa kumppania moniksi vuosiksi. Alustavat pentutiedustelut voi tehdä sähköpostitse tai puhelimitse. Myöhemmin haluamme tavata tulevat pennunostajat jo etukäteen, samalla heillä on mahdollisuus tutustua koiriimme ja meihin. Koirakaupassa noudatamme Suomen Kennelliiton säädöksiä ja käytämme kennelliiton sopimuksia.
 
 Kasvattimme ovat meille tärkeitä! Vastuumme pennuista ei lopu luovutusikään, vaan toivomme, että kasvattiemme omistajat pitävät yhteyttä jatkossakin. Pidämme erittäin tärkeänä sitä, että saamme tietoa kasvattiemme elämänvaiheista, terveydestä, mahdollisesta jalostuskäytöstä ja muutenkin kaikista niiden elämään liittyvistä merkittävistä asioista. 
 
Koirien terveystiedot ovat kasvattajalle erityisen tärkeitä työkaluja jalostussuunnitelmia tehdessä ja haluammekin kannustaa kasvattiemme omistajia tutkituttamaan koiransa virallisesti. Tästä syystä palautamme osan koiran ostohinnasta, kun koiralta on kuvattu lonkat, kyynärät, sekä selkä ja peilattu silmät ja tutkittu polvet. Maksu suoritetaan, mikäli tulokset näkyvät koiranetissä viimeistään koiran täyttäessä 3 vuotta. Tämä lisäehto kirjataan kauppakirjaan. Tutkimusmyönteisyys on tärkeä kriteeri valitessamme pennuille sopivimmat kodit.
 
Ottaessasi yhteyttä, toivomme että kerrot hieman itsestäsi, perheestäsi, millainen koti sinulla olisi pennulle tarjota, aiemmasta koirakokemuksestsi ja siitä, minkälaista koiraa olet hakemassa. Suunnitteletko kenties näytteluraa koirallesi, vai haetko harrastus tai lenkkikaveria ja sylin lämmittäjää. Yksikään kasvattaja ei voi luvata luovutusikäisestä pennusta näyttelytähteä, mutta varmasti osaa valita rakenteellisesti lupaavan yksilön näyttelyistä kiinnostuneelle. Vastaavasti pentu, joka ei ulkomuodollisesti ole ehkä lupaavin, mutta omaa reippaan luonteen ja terveen taustan, voi olla juuri se oikea yksilö harrastuskoiraksi ja rakkaaksi lemmikiksi. 
 
Pentujen täytettyä neljä viikkoa niihin voi tulla tutustumaan. Tällöin tapaa myös pentujen emon, pentuesisarukset ja tutustuu meihin, sekä pentujen varhaiseen kasvuympäristön. Tulethan ajoissa sovittuun aikaan ja ilmoitat peruutuksista tai aikataulumuutoksita. 
 
Pentu on varattu ja varaus on molemmin puolin sitova vasta, kun varausmaksu on maksettu. Tällä varmistetaan, että pennun hankinta on harkittu perheessä jo hyvissä ajoin ennen varauksen tekoa.
 
Mikäli käyt useammassa kennelissä pentuja katsomassa, on syytä muistaa, että ihminen voi käsissään ja kengänpohjissaan levittää pentuihin tarttuvia tauteja kuten esim. tappava parvovirus. Mikäli siis kierrät useamman kennelin tai vaikkapa koiranäyttelyn kautta ennen meille tuloa, kerro siitä kasvattajalle. Tautiriskin vuoksi myöskään vieraita koiria ei saa luvatta tuoda pihallemme! 
 
Nykyaikaan kuuluu myös koiranpennun vakuuttaminen. Jotkut vakuutusyhtiöt tarjoavat vakuutuksen, jonka voi ottaa jo ennen pennun tuloa uuteen kotiin. Pieni vauhdikas pentu on altis tapaturmille, joten ainakin tapaturma ja sairaskuluvakuutukset kannattaa huolehtia kuntoon.